Support


Välkommen till TechTrades Kundwebb för support

På denna site finner du information relevant för dig som har IT-support från TechTrade International AB. Du kan bl.a. finna driftinformation och en manual för kundcenter där du skapar dina ärenden, göra beställningar av konto och utrustning samt samtycka till utskick från TechTrade. 


Du kan komma i kontakt med vår support på olika sätt


Kundcenter

Via vårt kundcenter kc.tti.se kan du registrera ditt ärende, se ärenden, beställa förbrukningsmaterial, utrustning och mycket mer.

Inloggningsuppgifter kommer att skickas till dig när vi har aktiverat dig i vårt kundcenter.

Telefon

Föredrar du att ringa så når du vår support på: 010-184 12 00.

Supporten är bemannad kl 07:00-17:00 helgfria vardagar.

E-post

Mejla vår support till support@tti.se

Ärenden hanteras kl 07:00-17:00 helgfria vardagar.

Om ditt ärende är akut - Ring också!


INGA KÄNDA DRIFTSTÖRNINGAR


Aktuell Driftinfo

Uppdatering: Driftstörningen är löst. Det pågår just nu en driftstörning som påverkar vissa kundmiljöer. En tekniker felsöker problemet och det förväntas vara löst ca kl 11.00.
Det är ett centralt problem hos SLL (Region Stockholm) med anropen till incheckningsterminalerna. SLL har en incident på detta och arbetar på att lösa problemet.
Enligt SLL skall terminalerna fungera nu igen Det är problem att använda incheckningsterminaler, felmeddelande säger "Du har ingen bokad tid" vid försök till incheckning trots korrekt bokning i TakeCare Den information jag har fått genom SLL-IT (Region Stockholms IT) är att några förändringar i kassan i TakeCare på central nivå påverkar flertalet incheckningsterminaler. Exakt tidsplan på lösning har jag inte fått information om, men SLL arbetar på problemet.…

Tidigare driftinfo

Blog stream

Create a blog post to share news and announcements with your team and company.